Mokerslag – Bart van Lierde

Download-gratis-MokerslagDeze kroniek van een aangekondigde moord is niet alleen een pageturner, het verhaal beklijft ook vanaf de eerste bladzijde omdat het waargebeurd lijkt. De hoofdpersoon is een jongen van twaalf die niet langer kan verdragen dat zijn vader met harde hand het gezin domineert en die de uitlating van zijn moeder – dat ze pas rust zullen hebben als vader in zijn graf ligt – letterlijk neemt. Op de vrije school, waar zijn moeder hem heen stuurt in de hoop dat hij een beter mens dan zijn vader zal worden, raakt hij verwikkeld in een machtsstrijd onder de leerlingen en vindt hij de juiste inspiratie voor zijn fatale plan.

Is een jongen van twaalf verantwoordelijk voor zijn daden, welk aandeel heeft de gemeenschap bij een gezinsdrama en in welke mate dragen ouders die hun kinderen doordringen van extreme ideologieën de schuld? Bart Van Lierde roept door de rauwheid van zijn vertelling deze confronterende vragen op en houdt de lezer voortdurend in spanning door aan het einde pas te onthullen wie er nu eigenlijk is vermoord.

Bart Van Lierde (1974) wordt beschouwd als een groot Vlaams talent. Hij schreef de romans Violist van de duivel, Luister niet naar Robert Blake en Een sprong naar de hemel. Hij studeerde jazz en lichte muziek en trad op als acteur en zanger.

OVER ZIJN WERK SCHREEF DE PERS:
‘Bart Van Lierde schrijft Vlaamse roman van het jaar.’ Het Nieuwsblad
‘Een dijk van een verhaal, dat je vanaf de eerste bladzijde pakt en niet meer loslaat.’ HP/De Tijd
‘Van Lierde doet je meermaals naar adem happen.’ Standaard der Letteren

Klik hier om dit gratis ebook te downloaden

Reageer

Connect with Facebook